Cum pot aplica metoda Montessori acasa. 80 de jocuri pedagogice

Cum pot aplica metoda Montessori acasa. 80 de jocuri pedagogice

Apr 02, 2018Petra

Cum pot aplica metoda Montessori acasa. 80 de jocuri pedagogice

Pedagogia Montessori este o metoda de educatie folosita cu succes in intreaga lume, copilul fiind incurajat sa descopere lumea prin propriile simturi si ceea ce e mai important: ii dezvolta placerea de a invata.

Pedagogia Montessori nu trebuie sa fie aplicata doar la gradinita sau la scoala, ea poate fi practicata si la tine acasa. Iata o carte deosebita ce contine 80 de jocuri Montessori pe care le poti realiza cu usurinta acasa cu copilul. Cu ajutorul ei il vei putea implica cu usurinta pe cel mic in activitati educative care-i vor stimula independenta, inteligenta si creativitatea.

 

''Sa nu faci niciodata pentru copil ceea ce poate sa faca singur.'' (Maria Montessori)

Ce contine cartea? -80 de idei de jocuri de pus in practica acasa -sfaturi pentru pregatirea unui kit pedagogic Montessori -lista cu materialele necesare pentru realizarea fiecarui joc Ce invata copilul meu prin jocurile Montessori? -sa fie responsabil ''de la inceput pana la sfarsit'' de indeplinirea sarcinii alese -sa-si dezvolte increderea in fortele proprii -sa-si dezvolte creativitatea -sa-si dezvolte motricitatea fina si simturile -sa-si organizeze timpul -sa fie ordonat cu lucrurile sale -sa-si dezvolte rabdarea.

  

Ce parere au mamicile despre carte?

Cum ii pot crea copilului meu un spatiu montessorian acasa? In primul rand, implica-l pe cel mic in fabricarea jocurilor pentru a-i intari sentimentul de incredere si mandrie! In al doilea rand, foloseste pe cat posibil materiale reciclabile: carton, hartie, bucatele de lemn si de stofa. Cauta la targurile de vechituri, unde se gasesc lucruri ieftine.

'

'Nu exista copii capriciosi ci doar adulti care nu sunt capabili sa observe nevoile lor pentru a le satisface.'' (Maria Montessori)

-ofera-i libertatea necesara de a explora lumea, -lasa-l sa simta gusturi distincte, -permite-i sa pipaie legat la ochi diverse forme geometrice, -permite-i sa te ajute la aranjarea mesei, la spalatul vaselor, la gradinarit, sau la gatit, -ofera-i informatii simple si atractive, sfaturi, -arata-i iubire si intelegere, -realizeaza impreuna cu el un traseu senzorial cu picioarele goale, -sortati nasturi si creioane in functie de culori, -impaturiti servetelele si asezati-le pe masa -inchideti si deschideti lacate

Ajuta-ti copilul sa-si dezvolte creativitatea! Sa fie independent si descurcaret, sa gaseasca solutii la problemele de zi cu zi si sa invinga plictiseala!

Petra Boanta - copywriterMore articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare