Dezvoltarea vorbirii cu ajutorul frunzelor

Dezvoltarea vorbirii cu ajutorul frunzelor

Nov 10, 2014Laura

Dezvoltarea vorbirii cu ajutorul frunzelor

Cand mergeti cu copilul la plimbare in parc, culegeti frunze si jucati-va cu ele. Puteti face cu ajutorul frunzelor multe jocuri educative si DISTRACTIVE.

 

Va recomandam setul pentru Dezvoltarea vorbii,
care include o multime de jocuri si idei utile pentru
dezvoltarea vorbirii la copii.

 

Obiectiv: insusirea notiunilor de mare-mic Joc: Adunati frunze si faceti cu ele o gramada mare si una mica in timp ce spuneti ceea ce faceti: „Am facut o gramada mare (accentuati) de frunze. Am facut o gramada mica (accentuati) de frunze.”

45 de jocuri pentru dezvoltarea vorbirii

Obiectiv: insusirea notiunilor de mult-putin

Joc: Luati frunze mai multe sau mai putine in maini si aruncati-le cu putere in sus, in timp ce spuneti ceea ce faceti: „Aruncam frunze multe (accentuati) !” „Aruncam frunze putine (accentuati) !”

Obiectiv: insusirea formelor geometrice

Joc: Cu ajutorul frunzelor construiti pe iarba conturul unor figuri geometrice (cerc, patrat, triunghi, dreptunghi). Cereti copilului sa paseasca pe forma geometrica construita din frunze si sa repete denumirea acesteia: „CERC, CERC, …” Obiectiv: insusirea notiunilor de orientare spatiala

Joc: Cu ajutorul frunzelor construiti un cerc pe iarba si cereti copilului sa sara in cerc, langa cerc, in dreapta sau in stanga cercului, aproape sau departe de cerc. Obiectiv: insusirea notiunilor de culoare (rosu, galben, portocaliu)

Joc: Cereti copilului sa culeaga doar frunzele rosii, galbene sau portocalii. Obiectiv: dezvoltarea imaginatiei si a structurii gramaticale

Joc: Ajutati-l pe copil sa construiasca din frunze o casa. Denumiti obiectele din casa la singular si la plural. In casa avem un scaun sau mai multe scaune? Avem o masa sau mai multe mese? Avem un pat sau mai multe paturi? O farfurie sau mai multe farfurii? Etc…

Obiectiv: insusirea notiunilor de plin-gol Joc: Strangeti in doua pungi frunze, goliti o punga si aratati-i copilului care este punga goala si care este punga plina. Puneti copilul sa repete si sa va arate care este punga plina si care este punga goala.

Logoped Laura Hardalau



More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare