Etapa lui DE CE. Cum facem fata sutelor de intrebari pe care ni le adreseaza copilul?

Etapa lui DE CE. Cum facem fata sutelor de intrebari pe care ni le adreseaza copilul?

Feb 24, 2020Petra
Etapa lui DE CE. Cum facem fata sutelor de intrebari pe care ni le adreseaza copilul? Stiai ca un copil poate sa puna in jur de o mie de intrebari pe zi?

"De ce trebuie sa merg la gradinita? De ce trebuie sa mergi la lucru, mami? De ce nu pot manca dulcele inainte de mancare? De ce trebuie sa salut? De ce nu ACUM? De ce nu-mi cumperi ce vreau? De ce, de ce, de ce?"

Si lista intrebarilor la care nu intotdeauna gasim un raspuns satisfacator poate continua la nesfarsit. Si stiti ce e interesant? Ca...niciodata copiii nu se opresc la prima intrebare: o prima intrebare da nastere unei alte intrebari si tot asa. Cum putem depasi cu brio etapa lui DE CE? Cum ii putem oferi copilului ceea ce cauta, si anume un raspuns clar si usor de inteles la curiozitatile sale? Iata o carte utila, educativa si pliiiina de retete gata scrise pe care le putem impartasi cu cel mic: Marea carte a intrebarilor. Ce invata copilul din aceste povesti? - ca salutul este un semn ca esti civilizat si politicos - ca medicul nu face decat sa imbunatateasca starea copilului bolnavior - ca nu putem manca o tona de ciocolata, deoarece acest lucru ne poate pune sanatatea in pericol - ca atunci cand iti gresesti esta bine sa iti ceri iertare - ca vorbitul urat ii poate indeparta pe prieteni de noi - ca nu intotdeauna mami si tati au bani sa cumpere ceea ce cere copilul Cartea aceasta este un ghid pentru parintii ce trebuie sa fie pregatiti si inarmati cu raspunsuri la fiecare curiozitate a celui mic. Iata un exemplu de poveste care incep cu DE CE: Ce ii transmitem copilului prin intermediul acestei povesti? - ca la gradinita NU este singur - ca gradinita este locul lui de munca - ca la gradinita are toti prietenii aproape - ca la gradinita are o multime de jucarii la dispozitie Alte exemple de povesti: Daca v-a starnit interesul aceasta carte-minune, va anuntam cu bucurie ca ea face parte dintr-o serie numita Marea carte, pe care o gasiti AICI. Petra Boantă


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare