Ghici ciuperca ce-i? 50 de ghicitori pentru dezvoltarea gandirii, atentiei si vorbirii copilului

Ghici ciuperca ce-i? 50 de ghicitori pentru dezvoltarea gandirii, atentiei si vorbirii copilului

Nov 04, 2019Petra
Ghici ciuperca ce-i? 50 de ghicitori pentru dezvoltarea gandirii, atentiei si vorbirii copilului ''Este om, dar nu e viu, Asta toti copiii stiu. Si se aduna toti gramada, Sa il faca din zapada.'' (Omul de zapada)

Vrei sa stii cum poti sa il implici activ pe copil in activitati educative?

Iata ce-ti propunem noi: o colectie de ghicitori concepute de psiholog Loredana Bejan. Ghicitorile sunt atat de dragalase si distractive, incat cel mic va invata prin joaca! Cum functioneaza Ghicitorile in dezvoltarea cognitiva a copilului? -ii dezvolta atentia si concentrarea -ii imbunatateste memoria -ii imbogateste vocabularul 3 pasi simpli pentru ca Ghicitorile sa functioneze eficient: -Cititi-i copilului o ghicitoare -Discutati impreuna imaginile si alegeti-o pe cea care corespunde descrierii din ghicitoare -Colorati raspunsul corect (toate imaginile sunt realizate alb-negru pentru a implica activ copilul in alegerea raspunsului) Ce alte activitati mai poti face cu Ghicitorile? -Creati o scurta poveste pe baza unei imagini (sau mai multe) si dezvoltati astfel vorbirea, creativitatea si imaginatia copilului -Realizati asocieri intre imagini si lumea reala Exemplu: imagine Ciuperca (pg. 7) Ciupercuta creste in padure. Ea are un piciorus si o palarie rosie cu buline albe. -Invatati antonimele (notiuni opuse - pg. 34) Exemplu: Furnica este harnica, iar Greierele este lenes. -Formati categorii Exemplu: Inghetata si lamaia sunt alimente, iar trenul si bicicleta sunt mijloace de transport.

Exemplu de activitate pentru pg. 24-25

Ghicitoare: Omul de zapada Activitate: -Coloreaza imaginea cu omul de zapada, -Adauga in decor cateva elemente potrivite (ex: brad, zapada, cer, norisori), -Povesteste despre ceea ce ai desenat etc. Intrebari posibile: Cand facem omul de zapada?, Ce ii punem in loc de ochisori si nas? Ce culoare are el? Se topeste? etc. Petra Boanta, autor materiale educative pentru copii


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare