Stii sa-l spui pe R? 50 de idei usor de aplicat

Stii sa-l spui pe R? 50 de idei usor de aplicat

Nov 11, 2019Petra
Stii sa-l spui pe R? 50 de idei usor de aplicat Cum face masina? Brum-Brum Dar pisica? Miorrrlau! Cum mormaie ursul? Morrr-Morrr Si-acum spune dupa mine: Branza, Bruma, Brandusa, Bricheta, Broccoli etc. Copilul tau se confrunta adesea cu pronuntia eronata a sunetului R si ai vrea sa stii cum il poti ajuta sa isi corecteze vorbirea? Iata o carte special conceputa de un logoped pentru corectarea pronuntiei sunetului R, ce contine: – un set de 50 de activitati logopedice pentru emiterea sunetului R; – fise de lucru, palatograma in varianta color si alb-negru a sunetului R; – 24 cartonase color cu exercitii de gimnastica fonoarticulatorie (linguala si labiala) si cu imagini suport pentru activitatile logopedice din carte. Iata cateva exercitii din carte: Cum se foloseste cartea?

Activitatile invita copilul la miscare si distractie, motiv pentru care acesta se va implica cu drag in procesul de corectare a pronuntiei, fara sa stie ca de fapt lucreaza sa repare o problema.

- captati atentia copilului cu ajutorul fiselor de lucru (concepute in alb-negru pentru a putea fi colorate de cel mic, tocmai pentru a-i fi oferite drept recompensa) - realizati jocuri spontane de pronuntie a sunetului R cu ajutorul cartonaselor color (exemplu: brum-Brum-BRUM!, D-d-d-d-R!, Mârrr-Mârrr!, Țârrrr-Țârrr! etc.) - vizualizati modalitatea corecta de emitere a sunetului R cu ajutorul palatogramei (varianta color, pg. 53)

* iata ce spun mamicile care au utilizat aceasta carte:

Cum il vor ajuta exercitiile din carte pe copil? - ii vor prezenta modalitatea corecta in care se tine limba, buzele etc. pentru pronuntia sunetului R - ii vor corecta vorbirea prin joaca si distractie, cu ajutorul exercitiilor, cartonaselor color si a fiselor de lucru

Cartea se poate utiliza cu usurinta atat de catre logopezi, cat si de catre parinti, bunici etc.

Important este sa stim cum sa ne jucam si sa ne bucuram de bucuria celor mici! (Laura Hardalau, logoped)  


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare