Grădiniță de stat sau grădiniță particulară?

Gradinita de stat sau gradinita particulara?

Feb 02, 2022Geanina Vanca

 

Gradinita de stat sau gradinita particulara?


Alegerea gradinitei este fara indoiala printre primele decizii importante pe care trebuie sa le ia un parinte pentru viitorul copilului sau. Inainte de inscrierea copilului, este recomandat sa facem un mic research si sa vedem care sunt avantajele, dar si dezavantajele fiecarei optiuni in parte.

 

Grădinița pentru totdeauna

Avantajul unei gradinite de stat este faptul ca cadrele didactice si personalul sunt calificate, sunt absolvente de studii de specialitate si ca mare parte din gradinitele de stat sunt acreditate, nu doar autorizate de Ministerul Educatiei. Costurile sunt mult mai mici in ceea ce priveste contravaloarea mesei, iar atunci cand copilul este bolnav, la gradinita de stat acele zile nu se platesc. Iar un alt element destul de important este asistenta medicala permanenta.

Fiecare gradinita are un cabinet propriu, cu asistenta medicala care verifica copiii in fiecare zi, ceea ce diminueaza foarte mult raspandirea virusurilor.

Dezavantajele la o gradinita de stat sunt: numarul mai mare de copii care sunt intr-o grupa si resursele educationale care pot fi mult mai reduse la o gradinita de stat datorita sumelor mai mici alocate pentru materiale didactice. Inscrierea este mult mai dificila si trebuie parcursi mai multi pasi - acestea ar fi in principal dezavantajele pe care le gasim la o gradinita de stat.

 

Ce vad ochisorii mei. Cauta si gaseste cu Montessori. La gradinita

Avantajele la o gradinita particulara sunt o paleta mai mare de optionale din care parintii pot alege. Resursele si dotarile sunt mult mai mari la o gradinita privata fata de una de stat, grupele sunt formate de obicei dintr-un numar mai mic de copii. Ceea ce inseamna ca de multe ori cadrul didactic poate sa ofere mai multa atentie fiecarui copil in parte.

Desigur ca si gradinitele private au dezavantaje, iar printre acestea se numara faptul ca costurile sunt mult mai mari fata de o gradinita de stat, personalul nu pote fi intotdeauna unul cu experienta. Iar mare parte din gradinitele private nu au o bucatarie proprie si achizitioneaza mancarea uneori in regim de catering.

Eric merge la gradinita

Este bine sa luam in calcul avantajele si dezavantajele atunci cand alegem gradinita pentru copilul nostru!  

Elena Gheoculescu (Iamandi) Psiholog Clinician și Psihoterapeut Integrativ

Telefon: 0726 944 677


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare