La ce să fiu atentă atunci când vizitez o grădiniță?

La ce să fiu atentă atunci când vizitez o grădiniță?

Feb 02, 2022Harry

La ce să fiu atentă atunci când vizitez o grădiniță?

1000 de întrebări ne trec prin minte atunci când ne pregătim să ieșim din Concediul de Creștere a Copilului și să ne trimitem copiii la creșă sau grădiniță. ”Oare se va adapta acolo? Oare cum aleg locul perfect pentru el? Stat sau privat? La 2 ani sau la 3 ani sau poate chiar la 4?

Adaptare treptată sau dintr-o dată?” - toate aceste întrebări vin la pachet cu stres, vinovăție și o serie nouă de decizii care ne dau bătăi de cap.

Care sunt elementele de care să țin cont? Cum arată clasa? Cât de mare este ea și câți copii sunt în grupă? Întotdeauna recomand părinților să se uite la cum arată grădinița.

 

Marea mea carte despre grădiniță

Există desene de pereți? Acestea par mai mult făcute de un adult sau de un copil? Cum se simt copiii? Par a fi fericiți, se bucură că explorează și că sunt împreună, sau par mai mult speriați și stingheri? Cum arată clasa? Cât de mare este ea și câți copii sunt în grupă? Cum este atmosfera în general? Este o atmosferă relaxată, de învățare, de încurajare, de ajutor reciproc?

Set – Grădinița cu emoții buclucașe

Cum sunt sunt dulapurile? Sunt ele prinse în dulap și sunt sigure? Unde este clasa și unde sunt grupele copiilor mici? Este la etaj sau este undeva la parter, astfel încât copiii să fie în siguranță? Există televizor în grădiniță? Dacă da, întrebați pentru ce și câte ore are acces copilul la televizor și în ce context?

Sălile de curs sunt luminoase? Sunt aerisite în mod constant? Există asistent acolo și dacă da, câte ore petrece aceasta în grădiniță? De câte ori li se dă copiilor să bea apă? Li se dă la cerere sau la anumite intervale orare și dacă există un loc de joacă al copiilor - cât timp au aceștia de joacă? Observați-i când se joacă liber și când sunt în activitate pentru a ști dacă este locul cel mai potrivit pentru copilul vostru!

Max merge la gradinita

Ce întrebări să pun educatoarelor înainte de a decide dacă să aleg sau nu acea grădiniță?

Păi printre întrebările pe care le recomand eu este: cum se desfășoară o zi la grădiniță? Cât timp petrece copilul meu în fața unui ecran? Dacă există profesori nativi vorbitori de limbi străine? Cum sunt abordate problemele de disciplină? Când și cum sunt informată cu privire la problemele de disciplină pe care le are copilul meu? Când și cum sunt informată despre activitățile pe care le desfășoară copilul meu? Și când și cum putem lua legătura astfel încât să pot pune întrebări despre copilul meu. Și nu în ultimul rând, cum sunt feriți copiii de bolile infecțioase? Pune întrebări și nu te mulțumi cu răspunsuri vagi!

Toate sunt pentru binele copilului tău!  

Elena Gheoculescu (Iamandi) Psiholog Clinician și Psihoterapeut Integrativ Telefon: 0726 944 677



More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare