Jocuri distractive pe care le poti incerca cu copilul in concediu

Jocuri distractive pe care le poti incerca cu copilul in concediu

Jun 27, 2014Laura

Jocuri distractive pe care le poti incerca cu copilul in concediu

Ti-ai dorit atat de mult sa vina vara si sa mergi in concediu. Si uite, chiar a sosit momentul. Incepi sa faci bagajele dar copilul se invarte in jurul tau agitat. Ce poti sa faci? Porneste jocuri pe care copilul le poate continua singur: Descopera o multime de idei de jocuri pentru o vacanta reusita AICI!

Colectie de carti educative pentru copii

Jocuri:

 • 1. Da-i o geanta/plasa copilului si cere-i sa-si faca si el bagajul cu jucarii.

 • 2. Pune hainele copilului pe pat si spune-i sa aseze intr-o gentuta hainele pe care ar vrea sa le duca cu el.

 • 3. Pune-l sa-ti aduca diferite obiecte din casa.

 • 4. Rastoarna cuburi/scutece, etc. pe jos si cere-i copilului sa le adune inapoi in cutie

 • 5. Aseaza jucariile de plus in forma de semicerc si invita-l pe copil sa le cante jucariilor.

 • 6. Cere-i copilului sa stearga cu un servetel praful de pe geanta de voiaj.

 • 7. Da-i copilului cateva piese de imbracaminte din garderoba lui (poate fi o bluza, un pantalon, o pălarie de soare, etc.) si spune-i sa-si imbrace ursuletul de plus (jucaria de plus preferata).

Activitati pe anotimpuri, dupa metoda pedagogica Montessori – 70 de activitati de dezvoltare pentru copiii de la 3 ani

Si in sfarsit ati pornit, sunteti pe drum, dar cel mic nu are rabdare sa stea in masina, se plictiseste, plange. Implica-l in diferite activitati pentru ai distrage atentia, pentru a face timpul sa treaca mai usor si chiar pentru a putea dormi mai bine. :)

Jocuri:

 • 1. Pregateste-i o plasa/saculetul fermecat din care el va putea scoate tot felul de obiecte pe care le denumiti impreuna si spuneti la ce se foloseste fiecare Idei de obiecte de asezat in plasa: un piaptan, un pachet de servetele, o masinuta, o jucarie mica de plus, o lingurita, etc. Aplicatie: Ce ai scos din plasa? Un piaptan? Ce putem face noi cu el?
 • 2. Pune-l sa se uite pe geam dupa diferite animale. Jucati-va cu onomatopeele, denumiti puii animalelor pe care le vede copilul pe geam. Aplicatie: Unde este vaca? Cum face ea? Cum se numeste puiul vacii? Ce ne da vaca?

100 de activitati stimulatoare Montessori

 • 3. Jucati o mini-sceneta cu jucarii de plus-manusa, daca aveti; daca nu aveti, puteti folosi si jucarii simple de plus. Inventati o poveste sau puneti jucaria de plus sa spuna o poveste cunoscuta copilului, solicitand copilului sa intervina si el din cand in cand.

Aplicatie: - Scufita Rosie cu cine s-a intalnit in padure? Oh, DA, in sfarsit ati ajuns la mare, ce bine e sa te plimbi pe plaja, sa asculti murmurul valurilor, iar cel mic este si el gata de actiune. :)

100 de activitati Montessori pentru descoperirea lumii inconjuratoare

Jocuri:

 • 1. Este important sa aveti o galeata, o lopata si o grebla, iar copilul va fi ocupat o buna bucata de vreme. - Puneti copilul sa umple galeata cu nisip si sa o rastoarne pentru a face un tort de nisip, pe care se vor aseza diferite pietricele/lumanari. Pietricelele vor fi puse in functie de cati anisori are copilul.
 • 2. Cereti copilului sa faca o groapa in care sa ascunda galeata.

Vacanta pofticiosilor. Ema si Eric cresc si calatoresc

 • 3. Puneti copilul sa construiasca drumuri in nisip batand cu lopata nisipul, dupa care cu o masinuta il veti dirija pe unde sa mearga pe drumul construit. Aplicatie: Masinuta merge la dreapta, apoi la stanga. Se opreste si se intoarce, etc.
 • 4. Daca suneti intr-o zona de plaja in care plaja este formata din pietris, puneti copilul sa adune cele mai frumoase pietricele in galeata, dupa care sa le sorteze in functie de marime (mare, mijlociu, mic)
 • 5. Faceti concurs de aruncari cu pietre in mare (bineinteles in prealabil v-ati asigurat ca nu este nimeni in apa in acea zona).
 • Aplicatie: Cine arunca piatra mai departe? Dar sa iti zic un mic secret: copilul insusi va inventa o multime de jocuri si te va invita cu bucurie sa participi la ele. Nu-l refuza, bucura-te de bucuria lui si invata sa fii din nou copil! :)

Laura Hardalaumamica si logopedMore articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare