10 jocuri pentru dezvoltarea vorbirii pe care le poti face cand calatoresti cu masina

10 jocuri pentru dezvoltarea vorbirii pe care le poti face cand calatoresti cu masina

Jun 29, 2014Laura

10 jocuri pentru dezvoltarea vorbirii pe care le poti face cand calatoresti cu masina

Mersul cu masina pentru copiii mici este foarte obositor, dar mai ales plictisitor. Este deosebit de util sa ai niste asi in maneca :) pentru a face ca timpul petrecut in masina sa treaca mai usor. Sugestii de "asi din maneca", adica jocuri distractive si educative. 1. Se va lua o masinuta si se va aseza in diferite locuri pe corpul copilului. I se va cere copilului sa spuna unde s-a oprit masina. Aplicatie: Merge, merge masina si se opreste pe picior, …pe burta, ….pe umar, etc. (dezvoltarea vorbirii, stimularea atentiei)

50 de jocuri de jucat in calatorii

    2. Se vor numara norii care se pot vedea pe cer. (dezvoltarea atentiei, dezvoltarea conceptului de numar). Aplicatie: Uite un nor, doi nori, trei nori; mai vezi undeva vreun nor? 3. Se va descrie peisajul observat pe geam. (dezvoltarea atentiei, dezvoltarea limbajului). Aplicatie: Trecem prin padure, aici sunt multi copaci. In padure oamenii culeg ciuperci. 4. Povestiti copilului ziua care a trecut. Implicati-l in povestire si pe el. (dezvoltarea memoriei, devoltarea limbajului). Aplicatie: Ieri am fost la buni' si la …. bunu' (lasati copilului putin timp sa completeze el propozitia). Acolo i-am dat oase lui... Rex.

Va recomandam setul pentru Dezvoltarea vorbii, care include o multime de jocuri si idei utile pentru dezvoltarea vorbirii la copii.

5. Construirea programului pentru a doua zi. (dezvoltarea imaginatiei, dezvoltarea limbajului). Aplicatie: Maine unde vom merge? Maine vom merge la…Zoo. Acolo vom vedea cai, …. Dupa ce venim de la Zoo. Ce vom face? 6. I se va da un servetel in mana copilului si i se va cere sa-l rupa in bucati :). Da, stiu, va face mizerie in masina, dar asta ii va stimula foarte bine motricitatea fina si il va tine ocupat o buna bucata de vreme. (dezvoltarea atentiei, dezvoltarea motricitatii generale) 7. Luati doua flacoane de apa, unul pentru copil si unul pentru dumneavoastra. Loviti cu palma flaconul intr-un anumit ritm pe care copilul va trebui sa-l imite. (dezvoltarea auzului, dezvoltarea atentiei). Aplicatie: Batem toba, uite asa. Fa si tu ca si mine! 8. Luati o jucarie de plus si ascundeti-o cateva secunde, dupa care o scoateti usor din ascunzatoare si spuneti: Cucu-Bau! (dezvoltarea atentiei) Aplicatie: Am ascuns jucaria, oare de unde va aparea?

45 de jocuri pentru dezvoltarea vorbirii

9. Daca soarele este pozitionat in spatele masinii, se poate initia un joc cu ajutorul umbrelor. (dezvoltarea imaginatiei, dezvoltarea auzului fonematic) Aplicatie: cu ajutorul umbrelor se vor imita cu mana diferite animale si i se va cere copilului sa le recunoasca si sa le zica onomatopeea specifica. Uite un caine! Ham-Ham! 10. Luati un carnetel si un creion si desenati diferite lucruri si acum cereti-i copilului sa le recunoasca. Dupa care lasati-l pe el sa deseneze si incercati sa spuneti ce credeti ca a desenat. (dezvoltarea imaginatiei, dezvoltarea motricitatii fine). Vezi recomandarile noastre de materiale utile pentru dezvoltarea vorbirii prin joaca si distractie. Spor la joaca si calatorie usoara! :) Laura Hardalau, mamica si logoped


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare