Sistemul solar 3D - 4 activitati creative si distractive

Sistemul solar 3D - 4 activitati creative si distractive

Nov 10, 2020Harry

Sistemul solar 3D - 4 activitati creative si distractive

Copiii sunt fascinati de tot ce inseamna spatiul cosmic si sistemul solar! Bineinteles ca, orice curiozitate vine la pachet cu o "galaxie" de intrebari la care noi, parintii, trebuie sa avem o "galaxie" de raspunsuri adaptate pe intelesul celor mici.

Sistemul solar


De cele mai multe ori insa, e putin mai complicat sa ne gasim cuvintele si sa le putem livra micutilor nostri raspunsuri pe intelesul lor despre: spatiu, planete, sistem solar etc. O cale mult mai simpla este insa, invatarea sistemului solar prin joaca.

Liniar sistemul solar

 

Va propunem o joaca creativa care in fapt, va duce la dobandirea unor cunostinte (copiii vor invata numele planetelor, ordinea lor, caracteristici specifice) si la dezvolatrea unor abilitati, precum: motricitatea fina, atentia, creativitatea. Vom reusi astfel sa le captam atentia mai mult timp si cei mici vor descoperi pas cu pas lumea prin joaca.

Cum poti crea sistemul solar 3D?

  1. Sistemul solar mobil din pom pom

Ai nevoie de: lana de diferite culori, ata de pescuit, cerc din sarma, foarfeca. Primul pas este realizarea planetelor, respectiv ciucurii din lana. Daca nu aveti un aparat special de facut ciucuri (aparat ce se gaseste in oricare mercerie) vedeti aici cum se fac ciucurii.

365 de activitati pentru stimularea creativitatii

Utilizati urmatoarele dimensiuni pentru fiecare planeta: Uranus. Pamant si Neptun (85 mm), Marte si Venus (65 mm), Mercur (35 mm), Jupiter, Saturn si Soarele (115 mm). Cu ajutorul firului de pescuit legati fiecare planeta si atasati apoi toate planetele in jurul cercului metalic astfel incat sa atarne la inaltimi diferite. Suspendati apoi soarele in centrul cercului.

Sistemul nostru solar mobil este gata!

Jocul meu de indemanare

365 de activitati Montessori

2. Sistemul solar din bile de polistiren

Ai nevoie de: bile din polistiren de diferite dimensiuni, vopsea acrilica pe baza de apa, sarma flexibila. Trasforma apoi pas cu pas cu ajutorul acrilicelor fiecare bila din polistiren intr-o planeta. Foloseste-te de culori pentru a scoate in evidenta detaliile fiecarei planete. Lasa-le la uscat infigandu-le in cateva scobitori si cand s-au uscat bine de tot poti trece prin mijlocul lor cu sarma flexibila, insirandu-le in ordine.

 

 

3. Sistemul solar din fetru sau bucati de carton decupat

Ai nevoie de: fetru de diferite culori sau carton colorat, sfoara, un bat din lemn, o foarfeca si un perforator cu o gaura. Contureaza planetele desenand cercuri de diferite dimensiuni, decupeaza-le apoi cu grija. Cu ajutorul firelor de sfoara insira fiecare planeta si atarn-o pe batul din lemn transformand totul intr-un dream catcher decorativ. Daca mai adaugi si mici detalii precum stelutele, toata activitatea se va transforma intr-una "stralucitor" de creativa.

 

30 de activitati distractive pentru copilul tau

4. Sistemul solar pictat pe pietre Ai nevoie de: pietre, vopsea acrilica si un penson talentat. Pietrele se spala bine inainte si se usuca, apoi cu ajutorul unui penson mai lat se asterne pe piatra o baza din acrilic alb. Baza din acrilic alb ajuta la definirea celorlalte culori. Apoi, cu un penson mai subtire se contureaza piatrele transformandu-le cu multa migala in cel mai ingenios sistem solar. De aici pana la a crea povesti cu si despre planete e doar un mic pas.  

 

Explorez culorile cu Montessori

"Fara fundul capului, fara fata.

Toata lumea stie, tineri si batrani,

Ca a noastra casa i-o minge uriasa."

Pamantul

  Cu drag, Valentina Ghencea   Sursa imaginilor: Pinterest

 



More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare