Solutii pentru stimularea vorbirii copilului. Zarurile cu povesti

Solutii pentru stimularea vorbirii copilului. Zarurile cu povesti

Apr 30, 2018Petra
Solutii pentru stimularea vorbirii copilului. Zarurile cu povesti Stiai ca: -imaginile din jurul tau sunt o modalitate eficienta de dezvoltare a vorbirii copilului? -creierul uman gandeste in imagini, motiv pentru care copilului ii este cel mai usor sa faca asocieri atunci cand vede ceva concret? -copilul detine o doza considerabila de creativitate si imaginatie, ce trebuie numai sa fie stimulate permanent?

Ajuta-ti copilul sa-si dezvolte vorbirea, stimulandu-i creativitatea si spiritul de atentie cu ajutorul zarurilor de inventat povesti - Story Cubes!

Ce este Story Cubes? 9 zaruri care contin in total 54 de imagini diferite, cate una pe fiecare fata. La ce il ajuta Story Cubes pe copilul meu? -sa-si dezvolte vorbirea -sa-si puna imaginatia la treaba -sa-si dezvolte creativitatea si spiritul de atentie -sa-si imbunatateasca capacitatea de concentrare -sa aiba incredere in cunostintele sale Cum se folosesc zarurile? Ele il invita pe copilul tau sa le amestece, sa le arunce si sa sa-si dea frau liber imaginatiei, inventandu-si propria sa poveste care sa lege toate cele 9 imagini de pe fata superioara a zarurilor. Se incepe cu un prim zar, la alegere. Astfel, copilul tau va avea sansa de a deveni un bun povestitor care-si spune liber propria sa poveste! Copilul se poate juca atat singur, cat si impreuna cu prietenii. Unul dintre copii incepe povestea, iar ceilalti, in urma stabilirii ordinii, iau cate un zar si continua povestea pana cand toate cele 9 zaruri se epuizeaza. Copiii pot utiliza Story Cubes oriunde, datorita cutiutei de mici dimensiuni.

Jocul cu zaruri are o singura regula: nu exista raspunsuri gresite.

Cum suna o poveste inventata pe baza zarurilor? "A fost odata un pom care dadea multe roade: mere. In fiecare zi la ora 1 ii citeam pomului cate o poezie. Pomul era inconjurat cu flori frumoase. Era micul meu secret. Imi parea rau pentru el atunci cand fulgera afara. Asa ca m-am gandit sa-l iau de mana si sa nu-i mai dau drumul niciodata." (am utilizat toate cele 9 zaruri cu imaginile care s-au nimerit in urma aruncarii lor. Vezi fotografia de mai jos) Ce alte povesti se pot inventa cu ajutorul zarurilor? Eroul meu preferat: Arunca 3 zaruri si inventeaza un erou imaginar. Mai arunca inca 3 zaruri si spune ce face el, cu ce se ocupa si cum arata. Descrie-l. Arunca si ultimele 3 zaruri si spune unde calatoreste si pe cine intalneste in calatoria sa. Emisiunea mea tv. Desenul meu animat, etc. Copii si parinti din intreaga lume inventeaza povesti interesante si gasesc modalitati proprii de a se juca cu zarurile. Ei reusesc astfel sa se distreze dezvoltandu-si vorbirea si creativitatea. Fii si tu un erou si porneste in calatorii de tot soiul! O imagine valoreaza cat o mie de cuvinte. Petra Boanta, autor materiale educative pentru copii


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare