Ce facem cand copilul nu ne asculta? – Cercul sigurantei

Ce facem cand copilul nu ne asculta? – Cercul sigurantei

Atunci cand aflam ca vom deveni parinti (in special la primul copil), ne conectam la o emotie noua, la un rol nou, diferit de tot ceea ce am trait pana atunci. Timp 7-8 luni ne obisnuim, ne imaginam, citim, ne facem planuri si asteptam mogaldeata care ne va face viata mai frumoasa!

Dar apoi mogaldeata vrea atentie. Muuulta atentie! Si tu trebuie sa faci si curat, sa faci  si de mancare, poate sa te duci si la job… si in tot acest carusel se poate intampla ca tu sa te deconectezi si sa pierzi din vedere faptul ca nevoia de atentie a puiului tau reprezinta o nevoia de conectare cu tine! Conectare pe care o planificasei dinainte de a veni el pe lume.

Si atunci ce ar fi de facut? 

Atunci cand copilul te solicita, face un tantrum, inainte de a reactiona, gandeste-te:

Ii este somn, foame, sete? Are o nevoie fiziologica neimplinita?

Ghid practic pentru a deveni un parinte (mai) calm

Copilul invata sa isi gestioneze emotiile impreuna cu adultul si  imitand adultul. Insotindu-l in emotiile mai putin placute (furie, frica), il invatam cum sa le faca fata.

Te-ai conectat/bucurat cu copilul tau azi? Copilul are nevoie sa ne bucuram alaturi de el in fiecare zi. Este acesta un mod al lui de a-mi spune ca are nevoie de timp cu mine?

De ce nu pot pune in aplicare cu copilul meu ceea ce stiu ca ar trebui sa fac in anumite situatii?

Viata emotionala a copilului mic

Despre aceste, dar si multe altele, povestim impreuna in Programul de Educatie Parentala Cercul Sigurantei, program dezvoltat pe baza teoriei atasamentului, de trei psihologi de renume international: Kent Hoffman, Glen Cooper si Bert Powell cu scopul de a oferi sprijin parintilor, bunicilor, educatorilor, logopezilor si tuturor persoanelor care se ocupa de educatia copiilor.

Pentru mai multe detalii si inscrieri aici:

Program de Educatie Parentala: Cercul Sigurantei 

Irina Chiriac, psihoterapeut, educator parental acreditat in metoda Cercul Sigurantei

autor al jocului logopedic Jocul strambaturilor

0723313390

povestilogopedice@gmail.com

#educatieparentala