De ce sa alegem ca bunicii sa aiba grija de copii

De ce sa alegem ca bunicii sa aiba grija de copii

Bunicii…cred ca nu ne-ar ajunge nici timpul si nici cuvintele sa ne exprimam dragostea, respectul si bucuria fata de ei. Ei sunt oamenii care mentin caldura din inima, stralucirea din ochi, puterea din imbratisari si multe, multe altele. Cea mai mare bogatie a bunicilor este TIMPUL pe care-l dedica nepotilor. Asta le aduce lor implinirea.

O colectie de poezii si texte amuzante care va invita sa va jucati si sa interactionati cu cei mici.

Oare cum decurge o zi impreuna cu bunicii? Ce pot face ei deosebit pentru nepotii lor?

Cu totii stim cum sunt bunicii. Bunicii sunt aceia care au rabdare cu nepotii, care le fac toate mofturile (spre disperarea parintilor), care nu se streseaza ca cel mic trebuie sa faca una sau alta… imi amintesc ca atunci cand am facut formarea pentru PECS, formatoarea spunea ca pentru a ne crea relatia cu copilul trebuie sa invatam sa fim “bunicute”. Sa cream o relatie cu copilul astfel incat acesta sa isi doreasca sa vina la noi. Ca apoi sa putem sa ii si solicitam lucruri.

Vezi aici 32 de cartonase cu Emotiile si familia mea

Ei bine, despre o bunicuta as vrea sa va povestesc. Bunica, care la fel ca multi alti bunici, nu locuieste in Romania, a venit in vizita la nepoti, iar nepotii pentru ca nu o vazusera de muuulta vreme, nu prea se indemnau la joaca cu ea. Bunica cauta idei de joaca, dar nepotii nu si nu. Intr-un final, ei i-a venit o idee buna!

– “Hai sa ne jucam alba-neagra!” a spus bunica.

Copiii, carora le-a atras atentia, au fost curiosi. Atunci bunica a luat 3 cesti de cafea si punga de covrigi de pe masa si le-a explicat regulile. Eu pun un covrig sub o ceasca, apoi amestec cestile si voi ghiciti unde se afla covrigul. Cine ghiceste, poate manca covrigul. Jocul a fost minunat pentru a incepe sa se imprieteneasca, dar dupa, cu ce sa continue?

100 de activitati pentru bunici si nepoti

Amintindu-si de jocurile de carti jucate cu proprii copii, bunica a solicitat carti de joc. Si a primit! Carti de joc… De la… Jucarii Vorbarete! Mai multe jocuri chiar!
Vazandu-le pentru prima data, s-a uitat un pic la ele, sa se gandeasca cum le-ar putea folosi. Nu avea timp sa citeasca instructiunile. Si a vazut ca unul dintre jocuri are desenate fete cu emotii. Asa ca, a inceput sa inventeze: a pus cartile cu fata in jos, a extras o carte si a spus:
– “bucurie, hmmm…. sunt atat de bucuroasa ca ma joc cu nepotii mei!”, apoi a tras alta carte – ” – dezgust… Ma dezgusta mancarea stricata, blea!, facand grimase sau zambete si gesturi exagerate la fiecare carte si incurajand nepotii sa joace si ei. Nepotilor le-a placut sa se joace. Dar cel mai mult le-a placut s-o vada pe bunica cum se stramba si inventa situatii.

Si astfel, cartile de joc si alba-neagra au fost spargatorul de gheata pentru o mini-vacanta minunata impreuna cu bunica!
Copiii vostri cum se joaca cu bunicii?