Unde să mergi cu cel mic? Corund, un loc ca-n povești

Unde să mergi cu cel mic? Corund, un loc ca-n povești

Pentru noi este important când mergem în excursie cu copilul să fim aproape de natură și să avem experiențe interesante și antrenante. De aceea ne documentăm mult înainte de a face o alegere.

Jocuri pentru călătorii

Pentru weekend-ul care a trecut am ales un loc ca-n povești. Corund este o comună din județul Harghita în care tradiția din străbuni se păstrează vie. Aici vei găsi un centru al olăritului, unde am putut admira în Casa Olarului (Pal Antal) cum se construiesc pas cu pas minunății din lut.

Casa olarului

Secretele olăritului sunt transmise din generație în generație, participând întreaga familie la procesul creației (modelarea din lut, pictarea obiectelor, prezentarea acestora clienților). Am întâlnit mai multe familii de olari și am fost surprinși cu cât drag și pasiune vorbesc despre ceea ce fac.

Cum ne putem distra la picnic

 

Un alt loc pe care l-am vizitat este Dealul Melcului (locul natal al diamantului secuiesc), pe care l-am urcat și de sus de pe băncuțe am putut privi departe în zare și admira verdele incredibil care se întâlnea cu albastrul cerului.

100 de jocuri distractive și educative

Acest deal (cu vârsta de 30 000- 40 000 de ani) care strălucește în toate culorile curcubeului este cel mai mare depozit de aragonit din țară.

De ce se numește așa? Pentru că la început a avut forma unui melc!

Dar ce este Dealul Melcului?

Legenda spune că … “Cu mult timp în urmă, uriașii din Regiunea Sării au format dealuri din lut. Unul din ei a înfipt un băț în dealul format vizavi de izvorul Arcso, eliberând un izvor sărat și calcaros, care mărește Dealul Melcului.”

Legenda – Dealul Melcului (locul natal al diamantului secuiesc)

Am admirat cum din loc în loc apa izvorului (acolo unde găsea fisură în stâncă), ajutată de presiunea dioxidului de carbon, țâșnea cu sunete.

50 de jocuri de jucat în vacanță

Un loc interesant și gustos este Moara – păstrăvărie din sat, unde am găsit o oază de frumusețe. Râul curgea prin mijlocul grădinii plină de foișoare verzi, tufișuri ca niște buchete uriașe de flori, leagăne sub copaci uriași.

Jocuri și activități de explorator

Cuvintele sunt puține pentru a descrie frumusețea locului.

Păstrăvul servit a fost o încântare pentru papilele gustative, iar proprietarul un om glumeț și prietenos.

Moara-Păstrăvărie de la Corund

Noi am stat doar o zi, dar mai sunt atât de multe experiențe de încercat.

Ne-a fost recomandată: căruța trasă de cai prin comuna Corund și prin satele din apropiere (are multe obiective și vizite la atelierele meșteșugărești). Pe dealul Gordon se află cea mai mare statuie a lui Isus din Europa de Est. În interiorul ei se află scări metalice pe care le puteți urca și admira priveliștea. Am înțeles că este foarte frumoasă.

Story Cubes – Cuburi de făurit povești

Vă recomandăm cu drag…Corund, experiență incredibilă la care mereu au fost prezente păsările cu a lor concert minunat.

Căprioare care sar prin iarbă, o mare de flori sălbatice în poienițele ce înconjoară comuna. Iar la începutul lunii iunie veți găsi o uriașă poieniță plină de narcise…chiar lângă un pârâu și o pădurice.

Poienița cu narcise

Cântecul păsărilor, susurul apei sau poate parfumul florilor îți creează o stare de bine, un zâmbet larg pe față pe care îl vei purta cu tine multe zile…chiar dacă ai plecat deja de acolo.