5 idei de activitati pentru bebelusi

5 idei de activitati pentru bebelusi

În primele luni după ce copilul vine pe lume, programul ne e ocupat de îngrijirea lui. Sunt lucruri pe care acum le facem pentru prima dată, lucruri pe care le învățăm, lucruri de care nici nu știam și tocmai aflăm. Dar, în scurt timp, cu siguranță fiecare intră într-un ritm. Așadar, ce-i de făcut după ce bebelușul este îmbăiat, hrănit și odihnit după somn?

60 de activitati Montessori pentru bebelusul meu

60-de-activitati-Montessori-pentru-bebelusul-meu-imagine-produs-304x360

1. Pregătiți-i un coș al descoperirilor! Pentru aceasta aveți nevoie de un coș și de multe lucruri de prin casă, sigure pentru bebeluș. Încercați să mixați texturile. Vă recomandăm: linguri de lemn, linguri de metal, bureti, periute de dinți, conuri de brad, cuburi de lemn, baticuri, fructe și legume întregi, filtre de cafea din hârtie, capace, șervețele de pânză, bețe de la înghețată, frunze de toamnă, un calculator de mână, panglici colorate, pietricele, brățări, perii de păr, rățuște de cauciuc, pahare de plastic, zornăitori, tăvi de silicon, pensule groase, piatră ponce, cutii goale, pene mari, un CD vechi, nuci, o hârtie igienică, dopuri de plută, batoane de scorțișoară etc.

Set – Dezvoltarea vorbirii contine 25 jocuri logopedice si 74 cartonase color care vor ajuta copiii sa comunice verbal mai mult si mai usor.

set-dezvoltarea-vorbirii-3

2. Invitați-l la un joc simplu cu bile. Aveți nevoie de o tavă pentru brioșe și câteva mingi colorate care să încapă în formele rotunde. Așezați-le pe toate în forme și apoi invitați-l pe cel mic să le descopere. Veți observa cum imediat va întinde mânuța să le scoată. Arătați-i și cum le poate pune pe culori. Zgâlțâiți tava și amuzați-l cu sunetul pe care îl va scoate jucăria încropită.

bile in tava - activitate pentru bebelusi

3. Faceți o petrecere cu hârtie tăiată! Aveți nevoie de hârtie folosită, care iată, poate fi reciclată într-un joc amuzant și educativ pentru cel mic. Tăiați-o cât mai lat, astfel încât bebelușii să nu o poată înghiți, chiar dacă vor băga bucăți de hârtie în gură. Cea mai bună hârtie este cea de reclame, căci hârtia de birou poate fi prea dură și poate tăia. Așezați bucățile într-un coș mare, alături de cel mic, răsturnați coșul spre el și începeți să vă jucați cu mâna între hârtii. Bebelușul va înțelege imediat și va începe și el să se joace și să exploreze noua jucărie.

joaca cu hartie activitati pentru bebelusi

4. Faceți-i un spațiu de joacă în bucătărie, chiar în timpul în care gătiți. Suntem siguri că ați vrea un pic de liniște ca să reușiți să pregătiți masa. Puneți la cale un colț pentru cel mic și dați-i toate caserolele pe care le aveți prin dulapuri, cu tot cu capace. Aproape toți copiii vor fi fascinați să le mute de colo-colo, să le scoată capacele, să le guste, să le trântească și să le arunce. Ca să faceți activitatea și mai interesantă, dați-i și niște lingurițe de plastic și de lemn, cu care să vă poată imita cum gătiți ori poate doar să facă un pic de gălăgie lovind caserolele cu ele.

cum sa tii bebelusul ocupat in timp ce gatesti

5. Meșteriți o jucărie simplă, care e foarte posibil să-l fascineze! Ideea e simplă, aveți nevoie de o cutie de carton pentru banane și niște mingi de ping-pong. Arătați-i celui mic că poate băga mingiuțele prin găurile cutiei. Fiți entuziasmați de descoperire și va deveni și el! Este o activitate sigură pentru el, care îl poate ține ocupat câteva zeci de minute bune.

activitati de facut in casa cu bebelusii

Dacă aveţi și alte idei pentru părinți, vă rugăm să ne lăsați aici un comentariu sau să ne scrieți pe pagina noastră de Facebook.