30 de poezii pentru dezvoltarea cognitiva, emotionala si comportamentala a copilului

30 de poezii pentru dezvoltarea cognitiva, emotionala si comportamentala a copilului

Jul 02, 2018Petra
30 de poezii pentru dezvoltarea cognitiva, emotionala si comportamentala a copilului Copiii sunt din ce in ce mai predispusi la agitatie si stres. Stiai ca poeziile pot avea efect terapeutic asupra copilului tau? Ele contribuie la captarea atentiei celui mic, la calmarea si dezvoltarea imaginatiei acestuia, reducand stresul si emotiile negative.

Vezi aici o colectie de poezii educative pentru copii!

Ce teme abordeaza poeziile din carte? - comportamentul agresiv fizic si verbal - rezolvarea de probleme - consecintele unui comportament - lenea ca trasatura negativa de caracter - alimentatia si igiena - asumarea responsabilitatii pentru greselile proprii Ce pot sa fac pentru a-i dezvolta copilului meu atentia? Citeste-i poezii interesante, cu efect terapeutic, potrivite varstei sale (3-7 ani) si cu personaje amuzante care sa-i aduca zambetul pe buze. Cartea Poezii hazlii pentru copii iti sare in ajutor cu 30 de poezii educative, ritmate. Ea a fost conceputa pentru dezvoltarea cognitiva, emotionala si comportamentala a copilului. La ce il ajuta poeziile hazlii pe copilul meu? - sa-si dezvolte atentia - sa-si dezvolte vorbirea si sa isi imbogateasca vocabularul - sa-si dezvolte memoria - sa-si dezvolte inteligenta emotionala - sa-si dezvolte motricitatea fina - sa realizeze asocieri logice - sa invete cifrele de la 1 la 10 Fiecare poezie are un personaj principal care traverseaza obstacole, initiaza activitati noi, se joaca si invata din greseli. Acesta este ilustrat alb-negru pe pagina imediat urmatoare si invita copilul sa-si utilizeze creativitatea si totodata creioanele colorate pentru a da viata personajului.

Soparla Ligalo il invita pe cel mic la miscare, detensionandu-l si amuzandu-l in momentele mai putin fericite!

Pe langa poezii, cartea contine si o serie de 30 de activitati educative menite sa aduca schimbari pozitive in comportamentul copiilor, sa ii ajute sa isi depaseasca emotiile negative si sa le inteleaga.

Parerea unei mamici (Mardare Mariana): ''Cartea este pe placul copiilor, majoritatea personajelor din poezii sunt animale, din fiecare poezie copilul trage niste invătăminte! Cartea are si fise de lucru. Este scrisa cu font mare, ideala pentru cei ce invată să citească, iar poeziile sunt usor de retinut!''
Petra Boanta, autor materiale educative pentru copii


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare