Exercitii si poezii logopedice amuzante pentru corectarea pronuntiei copilului

Exercitii si poezii logopedice amuzante pentru corectarea pronuntiei copilului

Jul 09, 2018Petra
Exercitii si poezii logopedice pentru corectarea pronuntiei copilului Tot mai multi parinti isi pun semne de intrebare in momentul in care copilul pronunta gresit sunetele sau stalceste anumite cuvinte.

Vezi aici o colectie de poezii educative pentru copii!

Aceasta problema apare tot mai frecvent din cauza dezvoltarii insuficiente a organelor implicate in actul vorbirii (vezi AICI), a incurajarii pronuntiei infantile (atunci cand imitam si noi vorbirea copilului) si nu in ultimul rand a utilizarii ineficiente a materialelor pentru corectarea pronuntiei.

Ti-ar placea ca cel mic sa contribuie cu drag la corectarea pronuntiei sale, fara sa se simta presat sau obligat sa repete mecanic sunetele pe care i le propui? Implica-te activ in procesul de corectare a vorbirii copilului tau. Poti face asta acasa, afara, in parc sau chiar in deplasari. Venim in sprijinul tau cu o selectie de exercitii si poezii logopedice - Logopedie hazlie, menite sa sustina copilul in activitatile sale. Cum pun in practica aceste exercitii? Idei de joc Individual, sau intr-un grup de copii. Pentru pregatirea psihologica a celui mic va invitam sa-i prezentati personajul fiecarei poezii, accentuand cuvintele care contin sunetul ce urmeaza a fi corectat. Exemplu pentru sunetul R: ''Drumul lui Brumi e plin de obstacole. Pentru a-si putea continua drumul, Brumi trebuie sa spuna ce e scris pe fiecare obstacol. Il ajuti tu? BRA, BRE, BRI, BRO, BRU etc.'' Exemplu pentru sunetul Z: ''Vai, fii atent cati bondarei aflati in cautare de flori! Oare care sunt florile preferate ale Bondarului Zumzarel? ZA, ZE, ZI, ZO etc.''

De ce copilul meu nu-l spune pe R si nici pe F? Cum pot sa-l ajut sa-l pronunte pe Z? Are copilul meu probleme de vorbire? Ce pot sa fac in aceasta privinta?

Exemplu pentru sunetul Ș: ''Soparla Susu este innebunita dupa gogosi. E incredibil cat de multe poate manca. Le-a si botezat. Fiecare gogoasa are cate un nume: ȘA, ȘE, ȘI, ȘO etc.'' Exemplu pentru sunetul P: ''Fii atent ce nume amuzante au pinguinii acestia: PIPO, PEPA, PEPE, PUPI etc. Ei sunt fratii lui PINGU, dar sa stii ca PINGU are si prieteni: PURCEL, PAPAGAL, IEPURAS etc.'' Cum il ajuta pe copilul meu aceasta culegere? -Fiecarui sunet ce urmeaza a fi corectat ii corespunde un personaj indragit de copii, care va face ca munca de corectare sa fie prezentata drept o joaca, o calatorie amuzanta prin intamplari diverse. -La fiecare exercitiu, copilul este invitat sa coloreze personajul principal pentru dezvoltarea coordonarii ureche-ochi-mana. -Toate propozitiile si poeziile sunt realizate cu tenta comica pentru a-i mentine zambetul pe buze copilului pe intreaga perioada de lucru. -Personajele poeziilor sunt corelate cu cele din exercitii pentru dezvoltarea memoriei de lucru si a spiritului de atentie. Cartea Logopedie hazlie. Culegere de exercitii si poezii logopedice contine: – un set amplu de exercitii logopedice170 de poezii amuzante pentru corectarea pronuntiei a 13 sunete (P, B, L, F, V, S, Z, Ț, Ş, J, C, G, R) şi a 8 grupuri de sunete (CE, CI, GE, GI, GHE, GHI, CHE, CHI) Fa din activitatea logopedica o experienta deosebita pentru copilul tau! Ajuta-l sa-si corecteze tulburarile de limbaj cu ajutorul exercitiilor si poeziilor amuzante.
Petra Boanta


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare