40 de poezii + fise de colorat pentru dezvoltarea inteligentei emotionale la copii

40 de poezii + fise de colorat pentru dezvoltarea inteligentei emotionale la copii

Nov 25, 2019Petra
40 de poezii + fise de colorat pentru dezvoltarea inteligentei emotionale la copii "Sprancenele le incrunt, Pumnii ii strang cu putere, Sa strig chiar acum imi vine, Cum ma simt eu? Cine stie? Dragii mei, eu simt furie. Dar de numar pan' la zece Repede furia imi trece." Copilul tau stie cum sa-si gestioneze Furia?

Dictionar el emotiilor pentru copii

Stie cum ar trebui sa reactioneze atunci cand este Suparat, Dezamagit sau ii este Frica? Iata o colectie cu 40 de poezii, activitati si fise de colorat pentru dezvoltarea inteligentei emotionale a celor mici. Cum se folosesc acestea? - Alege un cartonas care are ca si personaj o fetita sau un baiat (cartonase ce descriu emotia: cum arata ochii si gurita atunci cand suntem furiosi sau mirati, ce facem cu manutele, care e postura corpului etc.) - Citeste-i copilului tau poezia de pe cartonas, ajutandu-te de tonalitate, intonatie si inflexiuni ale vocii - Selecteaza dupa aceea cartonasele cu animalute, conform cu emotia descrisa anterior (de exemplu: toate animalutele care simt Furie) - Citeste-i copilului tau poeziile animalutelor si ajuta-l astfel sa inteleaga CAND, CUM, DE CE si in CE situatie ne confruntam uneori cu o anumita emotie (de exemplu Furie) - Mimeaza in fata oglinzii emotia descrisa intr-o poezie pentru a observa caracteristicile fiecareia (sau jucati-va impreuna Mima) - Invita copilul sa aleaga un cartonas cu emotia pe care o resimte in acel moment. Spune-i sa-si motiveze alegerea facuta (Ce te-a facut sa te simti asa?) - Intreaba-l pe copilul tau CE l-ar sfatui pe animalutul din imagine sa faca astfel incat sa nu mai fie Trist/Furios/Dezamagit etc. - Ghiciti emotiile! Selectati dvs. imaginile cu animalutele care exprima aceeasi emotie (de exemplu Tristete, Furie etc.) si O SINGURA imagine cu un animalut care exprima o alta emotie (de exemplu Bucurie). Copilul va trebui sa identifice emotia difetita. - Alegeti un personaj, cautati-l in cartea de colorat si colorati-l La ce il ajuta aceste poezii pe copilul meu?

- sa isi inteleaga emotiile, sa le exteriorizeze si sa le gestioneze cu usurinta - sa observe in mod clar caracteristicile fiecarei emotii in parte - ii dezvolta memoria si atentia

+ ii imbunatateste motricitatea fina (copilul straduindu-se sa coloreze personajele din caiet dupa modelul de pe cartonase)

+ Cartonasele ilustrate il ajuta pe copil sa invete animalele si particularitatile acestora!

Ajuta-ti copilul sa-si dezvolte inteligenta emotionala prin joaca si distractie! Petra Boanta, autor materiale educative pentru copii


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare