Cum pot sa-l invat pe copil sa-si controleze emotiile?

Cum pot sa-l invat pe copil sa-si controleze emotiile?

May 07, 2018Petra
Cum pot sa-l invat pe copil sa-si controleze emotiile? Te confrunti adesea cu refuzul copilului tau de a-si exprima propriile emotii? Observi ca nu vrea sa-ti vorbeasca despre ceea ce simte, se inchide in el si devine anxios, retras si necomunicativ? Sufera pentru ca este respins de catre alti copii si neacceptat in grupul de joaca?

Implica-l cu usurinta pe copilul tau in activitati distractive pentru a-i dezvolta inteligenta emotionala!

Jocul emotiilor. Cum ma simt azi? vine in sprijinul tau pentru a-l ajuta pe cel mic:

-sa-si exteriorizeze sentimentele -sa-si dezvolte constiinta de sine (adica sa-si cunoasca propriile emotii: frica, teama, bucuria, dezgust, vinovatie, tristete etc.) -sa-si imbunatateasca autocontrolul (adica capacitatea de a gestiona si controla modul in care reactioneaza la propriile emotii) -sa-si dezvolte motivatia interioara -sa capete incredere in sine -sa-si imbunatateasca stima de sine -sa empatizeze cu ceilalti (adica sa le inteleaga emotiile) -sa-si dezvolte abilitatile sociale (adica sa-si faca prieteni si sa relationeze cu usurinta) Ce contine Jocul emotiilor? – 10 jocuri pentru dezvoltarea inteligentei emotionale – 2 planse A5 carton color, infoliat – 9 cartonase infoliate (6,3 x 8,2 cm ) Cum poate copilul meu sa se joaca cu Jocul emotiilor? Iata 2 exemple de joc pe baza plansei, pentru copii mai mici: Joc loto - Emotii Copilul va trebui sa asocieze emotia de pe fiecare cartonas cu emotia corespunzatoare de pe plansa. Ce emotie se ascunde pe cartonas? Copilul va extrage un cartonas si va imita emotia de pe acesta, iar parintele/terapeutul va trebui sa ghiceasca ce emotie este. Rolurile se pot schimba: parintele/terapeutul va extrage un cartonas si va mima emotia de pe acesta, iar copilul va ghici emotioa. Iata 2 exemple de joc pe baza plansei, pentru copii mai mari: Continua propozitia! Se va alege o emotie de pe plansa Cum ma simt azi? si se va incepe o propozitie lacunara, pe care copilul va trebui sa o completeze. Exemplu: -Sunt furios cand...nu castig la un joc. -Cand sunt furios pot sa...sar ca mingea, sa numar pana la 10, sa fug etc. Cum ma simt azi? a) Parintele/terapeutul va incepe prin a spune cum se simte si de ce se simte asa. Exemplu: Sunt suparat (va alege cartonasul cu emotioa corespunzatoare) pentru ca mi s-a stricat masina. b) Copilul va spune, la randul sau, cum se simte (va alege cartonasul cu emotia corespunzatoare) si de ce se simte asa. Aventurati-va impreuna prin labirintul celor 10 jocuri distractive, care au drept suport 9 cartonase frumos ilustrate, cu colturile rotunjite pentru a-i oferi celui mic protectie si siguranta in timpul jocului. Fiecare cartonas are reprezentata cate o emotie usor de identificat datorita mimicii personajului reprezentat (de ex. leul bucuros are colturile buzelor indreptate in sus si ochii lui stralucesc). Care sunt principalele emotii pe care le trateaza acest joc? -Bucurie -Tristete -Surprindere -Rusinare -Furie -Vinovatie -Dezgust -Spaima

Joaca-te cu copilul tau si invata-l sa recunoasca emotiile! Ajuta-l sa inteleaga de unde apar emotiile si cum sa le faca fata!

Petra BoantaMore articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare