Cum sa creezi Coltul perfect pentru lectura

Cum sa creezi Coltul perfect pentru lectura

Feb 14, 2023Geanina

Cum sa creezi Coltul perfect pentru lectura

Copiilor le poate fi greu uneori sa gaseasca un loc linistit departe de ecrane si de toata agitatia vietii de familie, asa ca e important sa cream in casa o zona de relaxare atat pentru copii cat si pentru parinti. Pentru copiii care abia descopera lumea si cartile, un colt de lectura va fi un loc indragit in care va crea amintiri frumoase inca din primii ani de viata.

Colt de lectura amenajat acasa la Jucarii Vorbarete

 

5 PASI Cum sa creati Coltul Perfect pentru lectura

1. Alegeti un spatiu in interiorul casei pe care il puteti transforma intr-un colt de lectura confortabil si linistit cat mai departe de ecrane. 2. Umpleti spatiul cu rafturi simple pentru carti, ladite sau cosuri in care sa asezati cartile, un covoras potrivit varstei, un fotoliu confortabil si niste pernute. 3. Un cort de joaca, un baldachin atarnat de tavan sau un balansoar pot fi folosite ca piese de rezistenta in coltul de lectura, aceste elemente dau o magie aparte coltisorului de lectura. 4. Adaugati plante, tablouri, cateva plusuri sau elemente de decor pentru a crea un spatiu cat mai calduros si familial. Lasati copiii sa aleaga decoratiunile, acest lucru le va oferi un sentiment de proprietate. 5. Pentru un plus de magie cu povesti, inainte de culcare, puteti adauga niste luminite care functioneaza cu baterii, in interiorul cortului sau atarnate printre rafturile cu carti.  

Cort Teepee TWINDECO realizat din bumbac organic certificat

Un colt ideal de lectura trebuie sa includa rafturi joase si accesibile, astfel incat copilul sa poata explora in mod indepedent cartile sale. Intr-un spatiu de lectura pentru bebelusi si prescolari, rafturile trebuie sa contina carti cat mai putine, copertile sa fie cat mai vizibile, asezate cu fata catre spatiu de lectura, copiii alegand astfel mult mai usor cartea pe care si-o doresc.

Dar cum ii facem pe copiii nostri cu adevarat interesati, astfel incat sa aleaga sa ia o carte si sa citeasca?

Oferiti carti adaptate varstei copilului. Incercati sa includeti benzi desenate, romane grafice, non-fictiune si reviste pentru copii. Documentati-va ce carti sunt populare pe categorii de varsta si includeti unele dintre ele.

32 de povesti care ofera vindecare si crestere tuturor-Inimioare fericire, povesti terapeutice

O modalitate de a-i face pe copii entuziasmati de lectura este sa lasati carti grozave prin preajma locului de lectura. Permiteti copiilor sa aleaga majoritatea cartilor, atunci cand un copil isi alege propriile carti este mult mai motivat sa le citeasca. E important ca rafturile pe care asezam cartile sa fie cat mai aerisite, cartile cat mai ingrijite, ordonate si usor de pus la locul lor.  

Cum sa cresti un cititor

  Beneficiile crearii unui colt de lectura 1.Transmite copilului ideea ca lectura este apreciata in familia ta. 2.Ofera un spatiu pentru colectii de carti indragite de copii. 3.Incurajeaza dragostea de carti si cititul. 4.Retragerea intr-un loc linistit, fara distrageri. 5.Momente de conectare copil-parinte.

Variantele scurtate si adaptate ale celor mai cunoscute povesti- Primele povesti ale lui bebe / Cartile lui bebe

    Crearea unui spatiu dedicat cititului va oferi copiilor care deja citesc singuri, un loc de relaxare, un refugiu in care vor putea descoperi lumea minunata a povestilor si a basmelor. Cartile sunt o comoara, ne deschid orizonturile, ne fac sa visam, ne ajuta sa ne pregatim pentru viata atunci cand suntem copii. Prin crearea unui colt de lectura ii inspiram pe copii sa citeasca si sa prinda drag de carti si de lectura. "Citeste. E una dintre cele mai frumoase aventuri pe care le poti trai." – Lloyd Alexander Geanina Focos, Jucarii Vorbarete  


More articles

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare