Ce este Povestea Calendarului? 

Ce este Povestea Calendarului?

Este un loc cu 12 case construite intr-un mare fel … fiecare dintre ele simbolizeaza cate o luna a anului pornind de la denumirea populara a acestora. Este un loc ireal, incarcat cu magie care cu usurinta te face sa visezi si sa zambesti.

Am vazut multe poze minunate cu acest loc de poveste, dar intr-o zi nu am mai stat pe ganduri si am pornit si noi inspre el.

Care este programul de functionare?

Am ajuns seara, era ora inchiderii (in timpul saptamanii programul L-V este de la 10.00-18.00, iar la sfarsit de saptamana S-D de la 9.00 la 19.00).

Intreaga locatie este inconjurata de un zid de caramizi (ce imita un zid care inconjoara un castel).

Am fost foarte curiosi sa vedem acest taram de poveste si am urcat pe un mic damb de langa acel zid. Si wow…am vazut minunatele casute … nu stiam daca e realitate sau vis. Toate casutele erau extrem de interesante, o casuta semana cu o ciuperca, alta cu un ceainic … loc de joaca, bancute. Am facut rapid cateva poze sa ne ramana ca si amintire.

Dimineata la ora deschiderii (ora 9.00) eram si noi prezenti. Era o zi de marti si am fost surprinsi de cat de multa lume era deja la intrare. Cei mai mici vizitatori erau trei grupe de pitici de gradinita (grupa mica).

La intrare este construit un frumos loc de asteptare cu bancute iar biletele se pot achizitiona dintr-un minunat “copac”.

Cat este taxa de intrare?

Taxa pentru copil (3-10 ani) este de 15 lei, iar pentru adult este de 25 de lei.

Pentru copiii sub 3 ani intrarea este gratuită.

Fiecare casuta este construita cu simboluri specifice lunii pe care o reprezinta. De exemplu luna februarie este reprezentata de o casuta plina de inimioare. Fiecare casuta are o scurta poezie-ghicitoare scrisa pe un panou din lemn.

“Dragobete vine iar

Faurar e-n calendar

Inimioare si pupici

De la mari si pana la mici.”

Se poate intra in cateva casute: in casuta lunii ianuarie (in care se pot cumpara tot felul de dulciuri), in casuta lunii martie (aici se gasea inghetata) si in casuta lunii mai (in care se pot achizitiona suveniruri).

Noi am incercat sa mai intram in doua casute si am gasit ca in interior erau birouri, iar in alta casuta am gasit o doamna care picta interiorul casutei … era atat de frumos ceea ce picta … o campie plina cu flori.

 

Pe langa cele 12 casute sunt multe locuri amenajate foarte frumos, special construite pentru a putea sa-ti faci poze, locuri de joaca pentru copii, restaurant, leagane din lemn (la umbra unor copaci imensi), cateva hamace.

 

 

Dar cel mai mult ne-a placut atentia la detalii …pietre vopsite in culori vesele, conuri de brad colorate asezate in jurul copacilor.

 

Stiai ca Povestea Calendarului este chiar langa Castelul din lut?

Noi am trecut pe la el, se poate admira doar de afara sau poti urca in turn. Din turn am facut cateva fotografii frumoase surprinzand castelul si gradina acestuia. Castelul din lut este situat pe malul raului Porumbacu si sunt amenanjate pe mal locuri de luat masa construite din trunchiuri de copaci. Un gratar urias profesional se straduia sa faca fata multimii de vizitatori. Am coborat la rau si ne-am racorit putin cu apa lui…

Unde am fost cazati?

Ca si cazare va recomandam cu drag pensiunea Negoiu (Porumbacu de Sus).

Ne-am bucurat de legume delicioase din solarul pensiunii, de o gradina imensa (perfecta pentru joaca), mancare exceptionala si curatenie de nota 10.

Pensiunea este la 200 de metri de Castelul de lut si de Povestea Calendarului.

Noua ne-a placut tare, tare … si va recomandam cu drag Povestea Calendarului.