Ce poti face cu cel mic pe un camp plin cu maci?

Ce poti face cu cel mic pe un camp plin cu maci?

Un camp plin cu maci poate fi o experienta uimitoare atat pentru cei mari cat si pentru cei mici daca pregatim cateva activitati pentru ei.

Copiilor le plac jocurile de miscare, harjoana, activitatile de explorare.

Va lasam mai jos activitatile puse de noi in practica:

Mapa micului explorator

1. De-a v-ati ascunselea printre maci uriasi si minunati

Atunci când ajungi lângă un câmp cu maci îți recomand să intri și să te plimbi printre ei. Să le simți energia si sa te conectezi cu ei. Te va invada o emotie greu de stapanit, o bucurie pe care rar o mai intalnesti.

La sugestia fetitei noastre, ne-am jucat de-a v-ati ascunselea printre maci. E un moment magic de conectare cu natura si cu cel mic.

Sugestii: 

Recomandam sa incerci aceasta experienta purtand pantaloni lungi. Poti evita astfel disconfortul pe care poti să-l ai de la posibile intepaturi de insecte sau zgarieturi de la diferite plante.

Dacă esti alergic la polen si totusi iti doresti o evadare pe un camp cu maci, o idee buna ar fi sa folosesti o masca.

 2. Poze haioase

Si fara sa iti dai seama vei face o multime de poze superbe pe care le vei admira cu drag mai tarziu. Amintiri incredibile surprinse în imagini superbe.

Noi am incercat sa ne facem poze haioase. De exemplu am imitat saritura caprioarelor printre maci, in timp ce ne pozam. Am dansat balet, ne-am tinut de mana si ne-am invartit.

365 de activitati Montessori

 3. Cu ochii in patru dupa animalute

100 de jocuri creative pentru copiii intre 2 si 5 ani

O ocazie minunată nu doar pentru a admira macii ci si pentru a te intalni cu o multime de animale care locuiesc aici (iepuri, fazani, caprioare, soimi).

Noi am făcut concurs, de genul: Cine vede primul o caprioara? Cine vede mai multi fazani sau iepuri salbatici?

Erau atat de multi fazani…unul dintre ei a mers in fata masinii noastre aproximativ 50 de metri. Ne-am amuzat de el, spunand “Uite un fazan care se crede masina!”

Am vazut un iepure atat de aproape de noi, era ascuns sub un mic tufis, nu se misca. Era atat de bine camuflat, blanita lui avea culoarea pamantului.

Gasesti aici curiozitati despre pasari.

 4. De-a detectivii

Te invitam sa fii “detectivul” naturii!

Printre maci gasesti si multe flori pe care le poti admira si cauta denumirea cu ajutorul aplicatiei Google Lens. Tot cu ajutorul acestei aplicatiei putem afla proprietatile fiecarei flori. Ne dezvoltam cu drag cunostințele generale explorand natura.

Reusim astfel sa fim adevărati detectivi ai naturii.

Construiti-va amintiri de neuitat. Fiti cat mai creativi si jucausi!

Copiii vostri vor povesti cu drag despre aceasta aventura si peste ani.

Laura Hardalau,

mamica si logoped