Captarea atentiei copiilor cu ADHD

Captarea atentiei copiilor cu ADHD

(a copiilor mici, dar si a celor cu deficiente de auz)

Capacitatea de concentrare a atentiei copiilor cu ADHD este foarte redusa. Pentru ca un copil sa colaboreze avem nevoie de activitati de scurta durata si diversificate. Noi va propunem acest ursulet didactic, un ajutor inedit pentru activitatile cu copiii mici dar si cu copiii cu ADHD sau cei cu deficiente de auz.

10 activitati pe care le puteti realiza cu copiii (copii mici, copii cu ADHD, copii cu deficiente de auz)  cu ajutorul ursuletului didactic.
Alte jucarii si jocuri educative gasiti AICI

Terapeutul/parintele isi va fixa ursuletul didactic pe corp si isi va introduce mainile in buzunarele special concepute pentru a putea fi folosite ca si mainile ursuletului:

1. Dezvoltarea vorbirii: Ce face ursuletul? (Copilul va descrie verbal ce va face ursuletul/terapeutul. Exemplu: Ursuletul sta pe scaun. Ursuletul danseaza.)

2. Exercitii de gimnastica generala pe muzica: Dansam cu ursuletul!

3. Strangerea jucariilor: Cine strange mai multe jucarii, tu sau ursuletul?

4. Invatarea unor semne din limbajul mimico-gestual sau pronuntia unui cuvant cu sprijinul dactilemelor.

5. Dezvoltarea atentiei: Cine gaseste mai multe perechi de cartonase, tu sau ursuletul? (se pot folosi cartonasele din jocuri Memo)

6. Dezvoltarea vorbirii: Facem mancare/papa pentru ursulet! (se va folosi un set de bucatarie/jucarie si cartonase cu alimente). Se va denumi si redenumi fiecare cartonas, rar si pe silabe.

7. Exercitii de pronuntie: Il invatam pe ursulet sa vorbeasca! (Exercitii de pronuntie in fata oglinzii)

8. Imbunatatirea unor abilitati motrice: Arata-i ursuletului cum se deschide fermoarul/cum se deschide nasturele /cum se iau pantofii!

Copilul se va imbraca cu ursuletul si va realiza jocuri de rol:

9. Dezvoltarea orientarii spatiale: Ursuletul /copilul va realiza comanda verbala primita.

(Ursuletul se ascunde sub masa! Ursuletul se aseaza pe scaun! Etc.)

10. Completarea de propozitii lacunare: Ursuletul stie! (Exemple de propozitii lacunare: Dimineata copiii merg la …; Mama cumpara multe …etc.)